Weelderige bloemetjes jurkjes voor oudere meisjes
Bloemetjesjurken waren ooit het beeld dat je bij 50 plussers had, maar trends doen wonderen. Hel generaties jonge meiden ontdekte de vrouwelijke bloemetjesjurk. En zo werd ie weer hip en trendy. Maar het tij lijkt te keren. Het zijn nu vooral de oudere meisjes die zich hullen in paarse, gebloemde, weelderige vintage jurkjes zo schreef een cynische columnist.
Als “ouder meisje” voel ik me daar natuurlijk best over aangesproken en dus vraag ik me onmiddellijk af of er een leeftijdsgrens is voor bloemetjesjurken zoals die van King Louie. En ook of de vintage trend misschien op zijn retour is nu de aandacht steeds meer verschuift naar duurzame, bio-katoene jurkjes en rokjes en qua stijl de jumpsuit en de overall steeds meer terrein aan het winnen zijn op de vrouwelijke stijl van de retro bloemetjes jurk.
Toekomst van de bloemetjesjurk
De bloemetjesjurken van King Louie zijn in ieder geval wél harstikke vintage maar toch ook super vrouwelijk. Hele bendes vrouwen hulden zich in de romantische jurkjes met verstelbare spaghetti bandjes. Vooral de dames uit het linkse milieu en dus ook van de groene vleugel, leken er een voorkeur voor te hebben. Maar de nieuwe generatie twintigers dames lopen nu in biokatoene overalls, skinny jeans met gympen en oversized truien en kopen nog uitsluitend vintage kleding die echt tweedehands is, liefst per kilo.
King Louie van huis uit gericht op duurzaam
Gelukkig merken ook de vintage producenten deze trend. Natuurlijk omdat de vintage mode van huis uit eigenlijk best al duurzaam is, omdat er veel meer aandacht is voor kwaliteit. De keuze voor goede, stevige stoffen zorgt ervoor dat de jurk op zich gewoon jaren mee kan gaan zonder slijtage of kleurverlies en zelfs in een tweede leven als niet pluizende poetslap prima diensten kan bewijzen.
Mede hierdoor zijn King Louie jurken ook heel erg gewild op de tweedehands markt, waar je dan voor 20 euro een prachtige jurk kunt kopen die normaal 80 euro zou kosten. Want kwaliteit heeft een prijs en dat realiseert het merk maar al te goed. Uit ervaring weten ze ook dat de consument daarvoor wil betalen.
Milieuvriendelijke bloemetjesjurk mag wel
Nu die kwaliteit waar de consument voor wil betalen, zich verder gaat uitstrekken over het hele productieproces, ziet King Louie dan ook een taak voor zich weg gelegd. Natuurlijk gaan ze zelf niet op de katoenvelden controleren of er inderdaad milieuvriendelijk geproduceerd wordt. Toch wordt dit aspect wel meegenomen bij het kiezen van de toeleveringsbedrijven en zo heeft King Louie nu ook bio-katoene jurkjes.
In Nederland zal je ze niet apart in een rek zien hangen, want volgens de eigenaar van het bedrijf willen we in Nederland niets extra’s betalen voor de duurzame, milieuvriendelijke jurkjes, helaas. In andere landen, met Zweden als koploper is dat wel al het geval. Dus Nederlandse, milieubewuste oudere meisjes en dames, dit laten we ons toch geen twee keer zeggen hè. Tijd voor bio-katoene bloemetjesjurken!